چگونگی راه اندازی مغازه الکتریکی
ورود به شغل الکتریکی مانند هر کسب و کار دیگری اصول و قواعد خاص خود را دارد و اگر این اصول به درستی رعایت شود شما به درامد خوب خواهید رسید و اگر به درستی رعایت نشود مطمئنا شما دچار زیان های مالی و روحی خواهید شد پس قبل از راه اندازی مغازه الکتریکی و یا هر شغلی خوب راجع به آن تحقیق نمایید.
اما یک مژده !! آن هم این که قرار است امروز در این مقاله به سوالات مهمی راجع به این شغل پاسخ دهیم مثل سوالات مهم زیر :
- مراحل راه اندازی مغازه الکتریکی به چه صورت است ؟
- میزان هزینه و سرمایه لازم برای راه اندازی مغازه الکتریکی جقدر است ؟
- سود این شغل جه میزان است ؟
- برای ورود به این کسب و کار چه مهارت هایی نیاز است ؟
- چگونه بایستی پروانه کسب دریافت نماییم ؟
- لیست اجناس الکتریکی شامل چه محصولاتی است ؟
- چگونه درآمد خود را در این شغل بالا ببریم ؟
- محصولات را از کجا تهیه نماییم ؟
- مکان مناسب برای اجاره مغازه در این صنف کجاست؟
اما بریم قدم به قدم به پاسخ این سوالات بپردازیم.
مراحل راه اندازی یک مغازه الکتریکی
برای ورود به شغل الکتریکی شما بایستی در ابتدای امر به این شغل علاقه داشته باشید و مقداری هم از اصلاحات الکتریکی و کارهای برقی سر در بیارید.
حتی فروشندگی لوازم برقی نیاز به مقداری مهارت نیاز دارد و با فروشندگی محصولات دیگه مثل لباس یا راه اندازی سوپر مارکت و … فرق می کند چرا که مطمئنا محصولاتی که در مغازه شما فروخته می شود مقداری تخصصی بوده و باید مشتری را راهنمایی کنید و یا حتی نحوه ی نصب و راه اندازی تجهیزات ساده را بلد باشید.
مثلا اگر مشتری برای خرید یک لامپ به شما مراجعه می کند بایستی او را به درستی راهنمایی کنید و تفاوت لامپ های رشته ای، کم مصرف، ال ای دی و یا فلوئورسنت را بدانید و در صورت درخواست مشتری به او توضیح دهید و یا نحوه ی نصب یک کلید و پریز ساده یا مهتابی را بدانید تا بتوانید در کارتان موفق باشید.
اما نگران نباشید این مسائل طوری نیست که شما رو نگران کند و از هدفتان باز بدارد چرا که در مدت زمان کی میتوانید با این اصلاحات و مهارت های ابتدائی آشنا شوید.
اما بریم سراغ مراحل راه اندازی یک مغازه الکتریکی که باید قدم های زیر را طی نمایید تا به موفقیت برسید
- در نظر گرفتن یک مغازه مناسب
- گرفتن پروانه کسب
- تهیه و نصب دکور و قفسه بندی
- خرید محصولات مناسب
4 گام بالا برای راه اندازی مغازه الکتریکی ضروری است اما مطمئنا کافی نیست و برای موفقیت شما باید کارهای دیگری را انجام دهید که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
چه مکانی را برای اجاره مغازه انتخاب نمایم؟
برای شغل الکتریکی شما دو راه برای انتخاب و اجاره مغازه پیش رو دارید
- اجاره مغازه در راستای فروشندگان تجهیزات الکتریکی و برق
- اجاره مغازه در محل
اگر سرمایه شما قابل توجه است و قصد فروش بالا و همچنین عمده را دارید حتما بایستی گزینه یک را انتخاب نمایید مثلا یک الکتریکی در خیابان لاله زار مطمئنا فروش بالاتری از ایک الکتریکی در یک مکان پرت شهر دارد
مطمئنا در استان و شهر شما نیز خیبان یا راستا یا پاساژی مخصوص صنف الکتریکی ها وجود دارد که قاعدتا اجاره در این مکان ها نیز بیشتر است.
اما نمی شود گفت که مغازه الکتریکی در یک محل و منطقه نمی چرخد و فروش ندارد چرا که همه ما درمحله خود یک یا چند الکتریکی داریم که سالی های زیادی هم هست که مشغول به کار هستند.
چرا که لوازم و محصولات الکتریکی همیشه جزو نیازهای اصلی مردم بوده و راه اندازی مغازه الکتریکی نیز در محل ها و شهرک ها الزامی است.
نکته ای که وجود دارد اجاره این مغازه ها عمدتا پایینتر است و مطمئنا فروش شما نیز پایینتر می باشد.
برای اجاره یک مغازه مناسب به موارد زیر توجه کنید:
- محل اجاره که کامل شرح داده شد(اولویت مهم)
- میزان پاخور و نمای مغازه (اولویت مهم)
- تجهیزات مناسب مثل دروبین، کرکره، سکوریت(اولویت دوم)
- آب و برق و گاز(اولویت دوم)
گرفتن پروانه کسب مغازه الکتریکی
جهت راه اندازی مغازه الکتریکی نیز مانند هر کسب و کاری نیاز به مجوز دارید، برای اخذ پروانه کسب یا جواز کسب الکتریکی شما بایستی به اتحادیه صنف فروشندگان لوازم الکتریکی استان خود مراجعه نمایید و جزئیات را از اتحادیه پرس و جو نمایید اما بایستی فرم درخواست را پر کنید و یک سری مدارک هم از شما خواسته میشود که بایستی تحویل کارشناس دهید که مهمترین آنها موارد زیر است
- شناسنامه و کارت ملی و کپی ها
- عکس 3 در 4
- درخواست کتبی
- گواهی عدم اعتیاد
- گواهی عدم سوء پیشینه(که جدیدا در بسیاری از اتحادیه ها حذف شده است)
- اطلاعات محل کسب و کار و …
با تکمیل پرونده و پرداخت حق عضویت (که مبلغ ناچیزی می باشد حدود 1 میلیون تومان) و بازرسی اتحادیه در صورت عدم مشکل و تایید کارشناس جواز کسب الکتریکی برای مدت یک سال به شما داده می شود.
آدرس اتحادیه تهران : تهران/منطقه هفت/نرسیده به دروازه دولت /ابتدای خیابان مفتح /بن بست موثق پلاک ۱۱
مهارت های لازم برای راه اندازی الکتریکی
همان طور که در ابتدای مقاله ذکر شد شما بایستی اطلاعات جزئی در مورد شناخت تجهیزات الکتریکی و مواردی چون توان، ولتاژ و جریان و … داشته باشید تا بتوانید مشتری هایتان را به درستی راهنمایی کنید.
اما پس از مدتی مطمئنا شما در این زمینه وارد می شوید و به برند ها کامل تسلط می یابیدو مشاور خوبی در زمینه خرید مشتری هایتان خواهید شد مثلا اینکه کلید و پریز پارت الکتریک خوبه یا دلند؟
اما سوالی که طرح است کسی که به دنبال راه اندازی مغازه الکتریکی است آیا باید با برق کاری ساختمان و یا برق کاری صنعتی آشنا باشد و توانایی انجام این امورات را داشته باشد؟
مسلما خیر هر چند اگر با این امور آشنا باشد بسیار بسیار خوب است و می تواند پروژه های مختلف بگیرد و درآمدش افزایش یابد اما مطمئنا وظیفه اصلی شما در ابتدای کار پیشبرد اهداف خودتان است و اگر قرار باشد برای هر پروژه ای چند روز مغازه را ببندید مطمئنا کسب و کارتان آسیب خواهد خورد.
اما مطمئنا برای انجام برقکاری ساختمان یا برقکاری صنعتی به شما مراجعه می کنند و شما نباید این مشتری ها را از دست بدهید بلکه کاری که الکتریکی ها انجام می دهند این است که با چند برقکار کار بلد کار میکنند و در صورت مراجعه مشتری آن ها را معرفی میکنند و از 10 تا 30 درصد هم میتوانید در این خصوص پورسانت بگیرید.
اگر هم خودتان به این امور وارد هستید میتوانید پروژه های کوچک را قبول نمایید و درآخر هفته و تعطیلی ها انجام دهید تا درآمدتان رابالا ببرید.
پیشنهاد افزایش مهارت: آموزش مدار فرمان به زبان ساده
سرمایه لازم برای راه اندازی الکتریکی
یکی از سوالات مهم در شغل الکتریکی همین است میزان هزینه و سرمایه لازم برای راه اندازی مغازه الکتریکی چقدر است
پاسخ این سوال به میزان گستردگی کار شما و میزان اجناس و نوع اجناس شما دارد که می تواند سرمایه لازم برای این کار را در نظر بگیرید.
مثلا یک الکتریکی فقط وسایل ضروری مثل لامپ و سیم وکلید و پریز و … کار میکند و شاید کل سرماهیو محصولات مغازه اش به 30 میلیون هم نرسد اما یک الکتریکی 0 تا 100 لوازم برقی روشنایی و صنعتی را دارد و فقط 30 میلیون
آیفون صوتی و تصویری در مغازه اش وجود دارد پس همان طور که می بینید این رقم بسته به خودمان است که بایستی با یک رقم معقول شروع نمایید و کم کم کارتان را گسترش دهید.
اگر بخواهیم یک رقم حداقلی برایس این امر در نظر بگیریم شما بدون احتساب مکان مغازه و هزینه های رهن و اجاره حداقل به 50 میلیون سرمایه برای راه اندازی مغازه الکتریکی نقلی و کوچک نیاز دارید که این هزینه صرف موارد زیر می شود
- دکور و قفسه و تابلو
- کارتخوان
- خرید تجهیزات
که در این صورت نیز شما بهتر است حداقل هزینه را برای خرید ویترین و قفسه ها انجام دهید و بهتر است از اجناس کارکرده دیوار استفاده نمایید و کم کم با سودتان کسب و کارتان را گسترش دهید.
میزان سود و درآمد این شغل چقدر است
میزان درامد ماهیانه شما به موارد مهم زیر بستگی دارد
- میزان سرمایه و کامل بودن اجناس شما
- میزان مشتری و خوب بودن پاخور مغازه
- میزان گرفتن پروژه های عملی
- میزان سود اجناس
یک مغازه الکتریکی ممکن است ماهیانه رقم های بالای 30 -40 میلیون را تجربه کند و یکی دیگر ممکن است رقم 3-4 میلیونی را که این رقم بسیار وابسته به موارد بالا است.
اگر شما به هر طریق بتوانید مشتری هایتان را افزایش دهید مطمئنا سودتان نیز افزایش می یابد یکی از عمده مواردش مکان خوب بود که گفته شد(در ادامه به طور مفصل خواهیم گفت چگونه این کار را انجام دهید و مشتری هایتان را افزایش دهید)
هر چه شما بتوانید پروژه های برقی مانند روشنایی منازل را بگیرید مطمئنا درآمد شما نیز افزایش می یابد به دو دلیل
- پورسانت مناسبی از برقکار دریافت میکنید
- تجهیزات خود را بیشتر به فروش می رسانید
اگر بخواهیم میزان سود اجناس یک مغازه الکتریکی را بررسی کنیم میزان آن از 10 درصد شروع شده و تا 30 درصد هم میرسد مثلا ممکن است یک لامپ led 20 وات 40 هزار تومانی برای شما چیزی حدود 15 هزار تومان سود داشته باشد و فروش یک آیفون 8 میلیونی برای شما سود 500 هزار تومانی را رقم بزند.
پس اگر پشت کار داشته باشید و خلاق باشید مطمئنا می توانید درآمد خوبی را از راه اندازی مغازه الکتریکی بیرون بکشید و درآمد بیش از 10 میلیون را درماه را در مدت کوتاهی تجربه نمایید.
چگونه درآمدمان را افزایش دهیم؟
طبق چیزی که صحبت شد شما تمام تلاشتان باید این باشد که میزاندرآمد خود را افزایش دهید و هر چه به این موضوع بیشتر فکر کنید و از همکاران خود بیشتر ایده بگیرید موفق تر خواهید بود که ما چند نمونه از بهترین آنها را خدمتتان عرض می کنیم.
تکمیل بودن اجناس
سعی کنید در ابتدای راه اندازی مغازه الکتریکی پراکنده کار نکنید و برای شروع تجهیزات روشنایی که بسیار پرکاربرد هستند را مد نظر قرار دهید و طوری نباشد که یک برقکار ساختمان و روشنایی به شما مراجعه کرد بخشی از تجهیزات را نداشته باشید و بخشی را هم ناقص به او تحویل دهید.
بعد از اینکه کارتان گرفت میتوانید به سراغ تجهیزات برق صنعتی هم بروید و در این زمینه هم بازاریابی نمایید.
اخلاق و برخورد مناسب
تا انجا که می توانید با مشتری با روی باز برخورد کنید چرا که برخی از این ها برقکاران و شاغل در این صنف هستند و همین برخورد ها میتواند آنها را به مشتری ثابت شما تبدیل نماید.
نا گفته نماند حتما و حتما یک نام مناسب برای مغازه خود نیز انتخاب نمایید.
با برقکاران ارتباط بگیرید
تا آنجا که می توانید با برقکاران ساختمانی و صنعتی بیشتر ارتباط برقرار کنید و در صورت مراجعه مشتری ازآنها بپرسید که آیا برقکار هستند یا اینکه یک مشتری خانگی درصورتی که برقکار بودند هم شاره از آنها بگیرید برای محول کردن پروژه ها و هم به آنها اطمینان دهید که محصولات شما کیفیت و قیمت مناسبی نسبت به بقیه خواهد داشت.
این افراد یا خودشان بارها برای خرید تجهیزات الکتریکی سراغتان می آیند و یا کارفرما و مشتری های خوبی برایتان ارسال میکنند.
فرض را براین بگیرید که شما فقط با 10 برقکار ارتباط گرفته باشید و همکاری کنید اگر هر کدام فقط سالیانه 1 بار برای خرید تجهیزات پروژه به شما مراجعه نمایند میشود 10 بار و اگر در هر بار از شما 3 میلیون وسیله خریداری کنند میشود سالانه 30 میلیون فروش فقط با همین کار ساده پس این کار را جدی بگیرید.
انجام پروژه های برقی
اگر سرتان خلوت است و از کارهای برقی سر درمیاورید میتوانید در اوقات فراغت به سمت خرده کاری ها و انجام پروزه های کوچک بروید.
بازاریابی
بازاریابی و تبلیغات را هنگام راه اندازی مغازه الکتریکی جدی بگیرید و حتما و حتما در فضای مجازی مانند اینتستاگرام و تلگرام صفحه داشته باشید و بخشی از اوقات بیکاری در مغازه را صرف این کار کنید.
مطالب آموزنده در مورد این شغل و رشته قرار دهید و تجهیزاتتان را هم معرفی نمایید همین وقت گذاری های کوچک میتواند مشتری های خوبی را برای شما به ارمغان بیاورد.
مانند کلیپ های زیر که هم کاربردی هستندو هم کلی جذاب و مخاطب پسند می باشند.
ترفند جذاب برای برقکاران
ترفند 2
لیست اجناس الکتریکی
در هنگام راه اندازی مغازه الکتریکی به این نکته توجه کنید که بایستی ابتدا به سراغ اجناس پرفروش برقی بروید مثلا لوازم برق ساختمان و روشنایی پرفروشتر از تجهیزات برق صنعتی است.
لیست زیر مهمترین این تجهیزات است.
- انواع سیم افشان 1،1.5،2.5 و …
- انواع سیم تلفن و آنتن و کواکسیال
- انواع لامپ رشته ای و ال ای دی
- انواع ریسه های شلنگی ac,dc
- انواع کلید و پریز
- انواع پنل های روشنایی
- انواع لامپهای فلوئورسنت و مهتابی
- انواع کلید کولر
- انواع تایمر و چشمی راه پله
- آیفون
- شستی های زنگ
- انواع سرپیچ، دوشاخه، سه راهی، محافظ برق
- انواع فیوز
- انواع کلیدهای محافظ جان
- انواع جعبه فیوز
- تجهیزات برقکاری مانند فنر، سیم چین و …
- انواع چراغ های سیگنال
- انواع کنتاکتور و بی متال
- فتوسل
- کنترل فاز و کنترل بار
- و …
همان طور که مشاهده نمودید لیست تجهیزات در هنگام تاسیس مغازه الکتریکی زیاد است که لیست بالا بخشی از آنها بود اما شما باید مهمترین آنها را انتخاب نمایید و کارتان را شروع نمایید.
محل خرید عمده تجهیزات
مطمئنا یکی از سوالات شما در ابتدای راه اندازی مغازه الکتریکی این است که محصولات را از کجا تهیه کنیم، شما برای خرید عمده تجهیزات چند راه پیش رو دارید.
- خرید از عمده فروشان استان خود
- خرید از عمده فروشان تهران( اطراف جمهوری و لاله زار)
- خرید از نمایندگیهای معتبر هر برند
- خرید از کارخانه سازنده
شما با استفاده از روش های فوق میتوانید اجناستان را تهیه نمایید و حتما هم نیازی به خرید حضوری نیست و پس از گذشت مدتی تمام سفارشات شما با تلفن ارسال می شود و در باربری و یا در مغازه تحویل خواهید گرفت.
خرید از کارخانه سازنده مستلزم خریدهای بالا می باشد و بعضا نیز بعضی از برندها فقط فروش از طریق نمایندگی را دارند.
آموزش بیشتر : 0 تا 100 آموزش شغل نصب دوربین مدار بسته
معایب و مزایای شغل الکتریکی
مطمئنا راه اندازی مغازه لوازم الکتریکی هم مانند هر کسب و کاری داستان های خاص خودش را دارد که بسیاری از آنها را در حین مقاله خدمتتان عرض کردیم اما مهمترین معایب و مزایای شغل مغازه الکتریکی را در جدول زیر برا شما لیست کرده ایم.
معایب و مزایای راه اندازی الکتریکی
مزایای شغل الکتریکی | معایب شغل الکتریکی |
سود متوسط | نیاز به اطلاعات و دانش برای مشاوره |
بازارکار همیشگی | همراه با مقداری خطر |
سرمایه راه اندازی متوسط | تنوع بالای اجناس |
اجناس بدون تاریخ انقضا | تسلط به نصب وسایل های ضروری |
جمع بندی: در این مقاله سعی شد جزئیات راه اندازی مغازه الکتریکی بررسی شود تا میزان هزینه و درآمد این شغل و نحوه ی ورود به شغل الکتریکی را ومشکلات و مزایای آن برای شما مخاطب عزیز روشن شود .
در صورت داشتن هر گونه سوال و پیشنهادی آن را از طریق بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.