کانش مرجع مناسب
کسب مهارت و دانش

شغل نصب دوربین مدار بسته | از آموزش تا درآمد بالا

شغل نصب دوربین مدار بسته
یکی از مهترین شغل ها را می توان نصب و فروش سیستم های حفاظتی و امنیتی معرفی کرد چرا که در جامعه امروزی با لازم است که مردم از اموال خود محافظت نمایند و شغل نصب دوربین های مدار بسته نیز تبدیل به یکی از پرتقاضاترین شغل ها شده است. قرار است امروز راجع به نحوه ی ورود به این شغل از سرمایه و آموزش تا میزان سود و درآمد صحبت کنیم پس با ما همراه باشید.
شغل نصب دوربین مدار بسته
فهرست مقاله :

شغل نصب دوربین مدار بسته

امروز کمتر مکانی را می توان پیدا کرد که فاقد دوربین مدار بسته باشد، و استفاده از دوربین مداربسته تبدیل به یک نیاز شده است و هر نیازی هم فرصتی ست برای کسب درآمد، برای اینکه بیشتر متوجه شوید چقدر این نیاز جدی ست می توان به کاربرد دوربین مدار بسته پرداخت که در موارد زیر بسیار پرکاربرد است:

  1. ساختمان های مسکونی و تجاری
  2. پارکینگ ها
  3. باغ ها
  4. مغازه ها
  5. کوچه و معابر
  6. مدارس و بیمارستانها و …

کاربرد فراوان به نصب دوربین مدار بسته

تقریبا کمتر مکانی را می توان یافت که گفت نیازی به دوربین مدار بسته نداشته باشد و این یعنی یک فرصت خوب

اما برویم بیشتر با شغل نصب دوربین مدار بسته آشنا شویم.

دوربین مدار بسته چیست ؟

همه ما با دوربین مدار بسته آشنا هستیم و نمی خواهم یک تعریف تئوری از آن بیان کنم اما بیایم راجع به انواع آن باهم صحبت کنیم.

دوربین مدار بسته در مدل های مختلفی تولید میشوند که بیش از 99 درصد این دوربین ها که ما در کوچه و خیابان می بینیم و توسط نصاب های محترم نصب میشوند یکی از سه مدل زیر می باشد.

  1. دام
  2. باکس
  3. بولت

انواع دوربین مدار بسته

دوربین دام:

دوربین دام دوربین های کروی هستند که بخاطر شبیه بودن به گنبد به این نوع از دوربین ها دام -DOME( به معنی گنبدی) گویند. از این دوربین ها بیشتر در سقف محیط های داخلی استفاده می شود.

احتمالا داخل بانک ها این نوع دوربین را حتما مشاهده کرده اید، از این مدل ها در محیط بیرون نیز استفاده می شوند و عمدتا دارای دید در شب می باشند.

دوربین بولت:

دوربین های بولت (BULLET)  یا استوانه ای نیز یکی از پرکاربرد ترین دوربین ها می باشد که در محیط های بیرونی و درونی و عمدتا روی دیوار و یا سقف نصب می شوند.

این دوربین ها در برابر گردو خاک و نفوذ آب مقاومت بالایی دارند (در IP های مختلف تولید می شوند و بسته به مدل آنها این مقاومت متفاوت است.)

دوربین باکس:

دوربین های BOX یا جعبه ای که به شکل مستطیل هستند کاربرد کمتری دارند و در جاهایی که نیاز به تصویر بردای خاص به خصوص در زوایای بسته باشد از این مدل استفاده می شود چرا که لنز آن قابل تغییر است و با توجه به نیاز ما تهیه می شود.

خب تا اینجا در مورد دوربین های پر کاربرد مطالبی آموختیم اما بریم مقدار در مورد سود و درآمد این شغل نیز صحبت نماییم و سپس وارد مبحث آموزش مهارت نصب دوربین مدار بسته شویم.

درآمد نصب دوربین مدار بسته

میزان درآمد و سود هر شغلی به موارد مختلفی بستگی دارد و درآمد شغل نصب دوربین مدار بسته نیز به موارد مختلفی بستگی دارد مثل اینکه:

  1. آیا قرار است فقط کار نصب را انجام دهم ؟
  2. آیا قصد راه اندازی مغازه و فروش را نیز دارم ؟
  3. میزان نصب و تعداد مغازه هایی که با آن ها همکاری می کنم چقدر است؟
  4. و …

درآمد نصب دوربین مدار بسته

اما ما فرض را بر این می گذاریم که قرار است شما فقط نصب دوربین مدار بسته را انجام دهید، سودی که از شغل نصب دوربین های مدار بسته به دست می آورید عمدتا شامل دو بخش است:

  1. سود حاصل از نصب (که به موارد مختلفی بستگی دارد)
  2. سود حاصل از تجهیزات

سود حاصل از نصب

شما وقتی برای یک محل دوربین مدار بسته نصب می کنید بسته به تعداد دوربین ها، میزان داکت کشی، انتقال تصویر و … هزینه ای را دریافت میکنید که بر اساس پروژه های مختلف تغییر میکند.

برای نصب دو دوربین و دی وی آر و انتقال تصویر در یک مغازه معمولی چیزی حدود 300 هزار تومان اجرت نصب شما می شود.

سود حاصل از تجهیزات
وقتی شما یک نصب را قبول می کنید اگر پروژه را خود شما گرفته باشید سود حاصل از تجهیزات نیز به درآمد شما اضافه میشود، شما هنگام خرید تجهیزاتی مانند دوربین، داکت، کابل، DVR و… یک تخفیف با عنوان همکاری دریافت می کنید

که ممکن است در آخر کار سود حاصل از فروش وسایل شما بیشتر از سود نصب شما شود.

مهارت نصب دوربین مدار بسته

شما به عنوان یک نصاب دوربین مدار بسته باید بدانید که سه نسل دوربین مدار بسته وجود دارد:

  1. نسل اول یا آنالوگ
  2. نسل دوم یا شبکه یا دیجیتال
  3. نسل سوم یا AHD

با گذر زمان نسل اول دوربین های مدار بسته از دره خارج شد (بنا به دلایل متنوع که خارج از حوصله این جلسه است)و به جرئت می توان گفت که بهترین نوع و ساده ترین نوع دوربین های مدار بسته همان نوع سوم یا AHD هستند که شاید بیش از 95 درصد پروژ ها امروز را همین مدل ها تشکیل داده اند که بسیار مناسب بوده و دارای نصب راحت نیز می باشد

برای نصب دوربین مدار بسته به موارد زیر نیاز داریم:

  1. دوربین مدار بسته مناسب
  2. دی وی آر DVR(وسیله ای ست که هارد (حافظه) داخل آن قرار گرفته و تصاویر دوربینها روی آن ضبط می شود و از طریق آن تصاویر دوربین مدار بسته روی مانیتور قابل مشاهده است.)
  3. کابل کواکسیال (کابلی که بین دوربین و dvr وصل میشود و تصویر توسط آن منتقل می شود.)
  4. داکت (داکت مسیری ست برای سیم کشی بین دوربین و دی وی آر که به صورت روکار روی دیوار و سقف نصب می شود.)
  5. آدابتور(برق دوربین و دی وی آر بایستی توسط آدابتور مناسب تامین شود)
  6. مانیتور(برای مشاهده تصویر نیاز به یک مانیتور داریم که ممکن است یک مانیتور pc باشد و یا یک تلویزیون led و یا حتی یک تلویزیون آنالوگ قدیمی)

بیشتر بخوانیم: راه اندازی بوتیک زنانه | 0 تا 100 سرمایه تا درآمد

آموزش نصب دوربین مدار بسته

برای ورود به شغل نصاب دوربین مدار بسته نیاز نیست که حتما رشته تحصیلی برق را خوانده باشید چرا که با کمی زمان گذاشتن (مانند همین زمانی که برای مطالعه این مقاله صرف می کنید) می توانید این مهارت را کسب نمایید و درآمد خوبی را از نصب دوربین به دست آورید. پس با دقت به این نکات گوش کنید و 2 عدد کلیپ خوب برای شما آماده کرده ام که دیگه مشکلی بابت این موضوع نداشته باشین.(بازم اگه سوالی بود تو کامنتا بپرسید تا راهنماییتون کنم)

آموزش نصب دوربین مدار بسته

دوربین مدار بسته 2 خروجی دارد

  1. خروجی برق دوربین: که بایستی یک آدابتور را به برق وصل کنیم و خروجی آدابتور را هم به دوربین وصل کنیم
  2. خروجی تصویر: که بایستی با کابل کواکسیال (کابل مخصوص که در دوربین فروشی ها و الکتریکی ها موجوده) این خروجی را به دی وی آر وصل نماییم.

DVR نیز چند خروجی  دارد که مهمترین آنها موارد زیر است:

  1. خروجی تصویر که به آن کانال گوییم و طرف دیگرکابل کواکسیال دوربین وارد آن میشود.
  2. خروجی برای مانیتور که با یک کابل VGA یا HDMA
  3. خروجی USB برای موس
  4. خروجی برق که باید با یک آدابتور برق که داخل کارتن دی وی آر موجود است وصل نماییم.

آموزش نصب دی وی آر dvr

برای آموزش بهتر می توانید کلیپ های زیر را مشاهده نمایید:

آموزش نصب و راه اندازی 1

آموزش نصب و راه اندازی 2

مجوز نصب و راه اندازی سیستم های حفاظتی

اگر شما قصد دارید که به صورت حرفه ای وارد شغل نصب دوربین مدار بسته شده و برای خود یک مکان داشته باشید که کارهای خرید و فروش و نصب سیستم های حفاظتی و امنیتی را نجام دهید نیاز به دریافت مجوز و پروانه کسب می باشید.

برای گرفتن مجوز بایستی به اتحادیه الکترونیک استان خود مراجعه نمایید و درخواست خود را کتبا اعلام نمایید آدرس اتحادیه الکترونیک تهران در نقشه زیر موجود است.

پس از ثبت درخواست از شما یک سری مدارک مانند:

  • 6 قطعه عکس 4*3 بدون کراوات
  • اصل و فتوکپی شناسنامه و کارت ملی
  • مدرک تحصیلی
  • کارت پایان خدمت
  • اطلاعات و مدارک ملک مد نظر
  • گواهی عد سوء پیشینه
  • گواهی شرکت در کلاس اصناف

و…خواسته می شود.

مجوز شغل نصب دوربین های مدار بسته

و پس از تکمیل این مدارک و پرداخت حق عضویت و بررسی کارشناسان مذکور مجوز نصب و راه اندازی سیستم های حفاظتی و امنیتی به شما داده می شود و میتوانید به صورت قانونی در شغل نصب دوربین مدار بسته و فروش سیستمهای امنیتی حفاظتی فعالیت نمایید.

چگونه در این شغل درآمد را افزایش دهیم

در شغل نصب دوربین مدار بسته زمانی درآمد شما افزایش می یابد که بتوانید تعداد پروژه هایتان را افزایش دهید که موارد زیر می تواند در گرفتن پروژه به شما بسیار کمک نماید.

همکاری با فروشنده های دوربین مدار بسته

با مغازه های فروش دوربین مدار بسته صحبت نمایید و خود را به عنوان نصاب معرفی کنید و با آنها همکاری نمایید، هر چه تعداد مغازه ها همکار بیشتر باشد درامد شما نیز بالا می رود.

حتما از مکان هایی تجهیزات خود را تهیه نمایید که هم از لحاظ کیفیتی مورد اطمینان باشد و هم از لحاظ قیمتی اگر قرار باشد شما هر دوربین را فقط 50 هزار تومان و سایر تجهیزات را هم به همین شکل هر بار گران تهیه نمایید در آخر سال مطمئنا چند میلیون پول اضافی پرداخت کرده اید.

💡نکته مهم : اگر می بینید بعضی از همکارا قیمت بالایی دارند اما کارهای نصب را به شما می سپارند هر از چندگاهی از آنها نیز تجهیزات خریداری نمایید چرا که آنها نیز نصب ها را به شما بسپارند.

فضای مجازی را جدی بگیرید

برای اینکه در شغل نصب دوربین مدار بسته موفق باشید حتما در اینستاگرام و تلگرام برای خود صفحه داشته باشید و محتوای خوب تولید کنید و بارگذاری کنید، هم می توانید در مورد دوربین ها و دستگاه های مختلف اطلاعات قرار دهید، هم میتوانید محصولاتتان را معرفی کنید و هم میتوانید نمونه پروژه های کاری خود را قرار دهید و یا کلیپ های جذاب مرتبط قرار دهید.

در مورد برندهای معروف دوربین مانند داهوا و سایر برندها صحبت کنید و آنها را با هم مقایسه کنید و تجربه های کار با شرکت های مختلف را بیان نمایید.

تبلیغات را جدی بگیرید

می توانید تبلیغات کار خود را در فضاهای مختلف قرار دهید مانند دیوار و مزایا و قیمت های رقابتی خود را بیان نمایید.

تبلیغات در فروش دوربین مداربسته

کاری که اکثر نصاب ها در تبلیغات خود در نظر می گیرند معرفی پک های مختلف است که با قیمت بیان می شود و به مشتری نیز قدرت تصمیم گیری بهتری می دهد. به عنوان مثال: پک زیر را با قیمت استثنایی 2480000 فقط از ما بخواهید.

  1. 2 عدد دوربین مدار بسته دام 2 مگاپیکسل
  2. 1 عدد دی وی آر 4 کانال
  3. 1 عدد هارد 512 وسترن
  4. 10 متر کابل کواکسیال
  5. 4 عدد فیش BNC
  6. نصب رایگان به همراه 1 سال گارانتی تمام وسایل

با این کار مشتری خیلی بهتر تصمیم می گیرد و تعداد نصب های شما نیز بالا می رود

تجهیزات و ابزار کار نصاب دوربین مدار بسته

برای نصاب دوربین شدن نیز مانند هر کار فنی دیگری نیاز به تجهیزات و ابزار کار خاص خود است که ابزار زیر مهمترین موارد هستند.

ابزار کار نصاب دوربین مدار بسته

📌 دریل  مناسب : یک نصاب دوربین مدار بسته حتما یک دریل با قدرت مناسب بایستی داشته باشد چرا که بعضا نیاز به سوراخ کاری بتن خواهید داشت که باید دریل چکشی پر قدرت داشته باشید

📌 پیچ گوشتی: پیچ گوشتی و فازمتر در اندازه ها مناسب از الزامات کار نصب دوربین مدار یسته است(پیچ گوشتی شارژی نیز سرعت کار شما را بالا خواهد برد)

📌 پیچ و رول پلاک : برای داکت کشی و نصب دوربین

📌 سیم چین و انبر دست : برای قطع کردن سیم ها و BNC  زدن

📌 چسب برق: در موارد مختلف به چسب برق نیاز خواهید داشت

📌 نردبان مخابراتی یا کشویی : اگر در ابتدای ورود به شغل نصب دوربین مدار بسته هستید حتما نیاز نیست که در اول نصاب شدن نردبان تهیه کنید چرا که هم مقداری قیمت بالایی دارد و هم حمل و نقل دشواری دارد.

شاید از هر 10 تا کار 2 تای آن ارتفاع بالایی داشته باشد که نیاز به نردبان کشویی باشد که آن را هم می توانید برای چند ماه اول از همکاران قرض بگیرید.

مهارت های کاربردی: آموزش مدار فرمان | دوره جامع و رایگان

معایب و مزایای نصاب دوربین مداربسته

خب حتما تا اینجای کار با معایب و مزایای نصاب بودن آشنا شده اید اما در جدول زیر مهمترین مزایا و معایب شغل نصب دوربین مدار بسته را بررسی می کنیم.

معایب و مزایای شغل نصب دوربین های مدار بسته

مزایا شغل نصب دوربین مدار بسته

معایب شغل نصب دوربین مدار بسته

سود متوسط

رقابتی بودن و اصطلاحا زیاد شدن دست

عدم نیاز به مکان

کار در ارتفاع

یادگیری آسان

خطر ناشی از برق

استفاده فراوان

تمیز نبودن و دریل کاری بالا

امیدوارم که این مقاله توانسته باشد دید خوبی را راجع به شغل نصب دوربین مدار بسته به شما بدهد و بتوانید با چشم باز و آگاهی کامل وارد این حرفه شوید. درصورت داشتن هر گونه سوال تخصصی و فنی در این مورد در قسمت نظرات مطرح نمایید.

تیم کانش
تیم کانش

ما در کنار شماییم تا بتوانیم با قرار دادن مطالب و آموزش های مفید، گام کوچکی جهت افزایش دانش و کسب مهارت شما بردایم...

4 پاسخ

  1. با سلام و خدا قوت آموزشهاتون بسیار عالی. عالی و پر محتوا 💐💐🙏🙏

    1. درود بر شما محمد قدیر
      خداروشکر که مطالب مرتبط با شغل دوربین مدار بسته برای شما مفید بوده است.
      موفق و سربلند باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *