کانش مرجع مناسب
کسب مهارت و دانش

راه اندازی فرش فروشی | پشت پرده این شغل پر سود

راه اندازی فرش فروشی
فرش فروشان از قدیم جزو افراد پردرآمد و پولدار شناخته می شدند و امروز هم تقریبا چنین به نظر میرسد. چرا که اگر به تبلیغات تلویزیون نگاه کنیم بخش زیادی از تبلیغات به فرش فروشی های مختلف اختصاص دارد، که نشان از سود بالای این کسب و کار است. پس اگر به فکر راه اندازی فرش فروشی هستید و دنبال جواب سوال چگونه فرش فروش شویم هستید به خوب جایی آمده اید چرا که قرار است از 0 تا 100 شغل فرش فروشی را برایتان تشریح نماییم. پس با ما باشید...
راه اندازی فرش فروشی
فهرست مقاله :

راه اندازی مغازه فرش فروشی

شغل فرش فروشی، از جمله شغل های پرسود و با کلاسیه که درآمد فوق العاده ای می تونه داشته باشه.

فرش از لوازم اساسی و ضروری زندگیه. به همین دلیل همیشه تو وسیله های تازه عروس و دامادها، چند تخته فرش وجود داره.

راه اندازی مغازه فرش فروشی

درواقع بین وسیله های خونه، بیشتر از همه، فرشه که با رنگ و طرحش، به خونه زیبایی می بخشه و فضای دنج و لذت بخشی رو برای نشستن اعضای خانواده فراهم می کنه.

اگر در فکر راه اندازی مغازه فرش فروشی هستین، بهتون تبریک میگم. چون شغل پردرآمد و شیکی رو انتخاب کردین، اما در شغل فرش فروشی باید نکاتی را رعایت کنید تا در این حرفه بتوانید با دیگر رقیبان غَدَر خود، رقابت کنید.

ما در مقاله آموزشی زیر شما را در مورد راه اندازی فرش فروشی، راهنمایی می کنیم تا با دستی پر وارد این شغل شوید.

در مغازه فرش فروشی، شما می توانید انواع فرش ها مثل: فرش های ماشینی، فرش های دستی، گلیم فرش و تابلو فرش به فروش برسانید. برای فروش بیشتر و درنتیجه درآمد و سود بیشتر، می توانید در کنار فرش، به فروش پشتی، رو فرشی، موکت، پتو و.. هم بپردازید.

که البته فروش این اجناس متنوع در کنار هم، به مغازه ای بزرگ و جادار و همچنین سرمایه اولیه بالایی نیاز داره.

شما می توانید در ابتدای کار به نسبت سرمایه خود و متراژ مغازه، برای مغازه فرش فروشی خود جنس بخرید و هرزمان کارتون حسابی گرفت، مغازه خودتون رو گسترش بدین و هم متراژش رو بزرگتر کنید و هم تنوعِ اجناس مغازه رو بیشتر کنید.

درآمد شغل فرش فروشی

یکی از مهمترین مسائل در زمان راه اندازی فرش فروشی میزان درآمد شغل فرش فروشی است که طبق پیش زمینه ذهنی ما و حرف ها گفته شده گفتیم که بالاست.

درآمد شغل فرش فروشی چقدر است

اما به صورت قطعی درآمد شغل فروش فروشی چقدر است؟ 

با توجه به نوع محصولات یک فروشگاه فروش فرش میزان سود هم بالا میرود مثلا ممکن است یک فرش کاشان از کارگاه 1 سود 10 درصدی داشته باشد اما یک فرش مشهد از کارگاه 2 سود 25 درصدی داشته باشد و یا یک تابلو فرش سود 40 درصدی برای ما رقم بزند اما اگر بخواهیم یک عدد را میانگین بگوییم حدود 25 درصد سود فرش فروشی است.

شاید شما بگویید که سود 20 یا 25 درصدی کم است بله درست است در برخی از کسب و کارها که بسیاری را خدمت شما معرفی کرده ایم حاشیه سود بالای 50 درصد است و یا حتی به 100 درصد هم میرسد اما یک نکته را فراموش نکنید آن هم سرایه در گردش است.

از آنجایی که سرمایه در گردش فرش فروشی بسیار بالاست سود 20 درصد عالی است چرا که اگر در روز شما فقط و فقط 1 مشتری داشته باشید حداقل 10 میلیون دخل میگیرید که 20 درصد آن معادل 2 میلیون می باشد که ماهیانه بالای 50 میلیون درآمد نصیب شا خواهد شد.

پس حتی اگر درصد سود فرش کارخانه 1 مثلا 15 درصد هم بود اما از لحاظ کیفیت و طرح بسیار خوب بود شک نکنید که سودهای هنگفتی از آن فرشها به شما خواهد رسید.

راه اندازی فرش فروشی در چه منطقه ای پرسودتره؟

بعد از اینکه شما تصمیم به راه اندازی مغازه فرش فروشی گرفتین و اطلاعاتی هم در این باره کسب کردین، دنبال خرید یا اجاره مغازه ای مناسب می گردین تا کارتون رو شروع کنید.

انتخاب مکان مناسب برای تاسیس فروشگاه فرش

مغازه مناسب برای راه اندازی شغل فرش فروشی، بهتره شرایط زیر رو داشته باشه:

برای راه اندازی فرش فروشی طبق روش کانش 2 انتخاب برای مغازه پیش رو خواهید داشت:

  1. اجاره مغازه در راستای فرش فروشان بازار شهرتان
  2. اجاره مغازه فرش فروشی در مناطق شهری و شهرک های مسکونی

در هر دو حالت نمونه های بسیار موفقی وجود دارد، تنها نکته قابل اهمیت این است که مغازه در مراکز اصلی باعث میشود تعداد مشتریان بسیار بیشتر شود اما اجاره این مغازه ها کم نیستند و به سختی هم میتوان یک مکان خالی پیدا کرد.

از دیگر ویژگی های یک مغازه فرش فروشی این است که متراژ بزرگی داشته باشه.( متراژ مغازه فرش فروشی بهتره که بزرگ باشه تا بهتر بتوانید مدل فرش ها رو به مشتری نشان بدین.)

در مکانی شلوغ و پر رفت و آمد باشه و پاخور خوبی داشته باشه خیابان های اصلی شهر.

بهتره که در نزدیکی های شما، مغازه های لوازم خانه فروشی وجود داشته باشن. چون در اینصورت کسانی که برای خرید جهیزیه و لوازم خانه به آن محل می آیند، درصورتی که قصد خرید فرش داشته باشند، مغازه شما را برای خرید فرش انتخاب می کنند.

سعی کنید مغازه تان در نزدیکی انبار فرشِ خود باشد. تا درصورتی که به فرش های انبار نیاز شد، سریع بتوانید به انبار دسترسی داشته باشید.

با شغل ها آشنا شویم: 0 تا 100 راه اندازی لوازم التحریر فروشی

ترفندهای میلیونی فرش فروشی

اگر در هر شغلی خلاقیت داشته باشید میتوانید مشتری های خود را افزایش دهید، راه اندازی فرش فروشی هم از ین قاعده مستثنی نیست چند مورد از ترفندهای عالی رو براتون لیست کردم.

ترفندهای فرش فروشی

حمل رایگان

اگر شما بتوانید امتیاز حمل رایگان را در شهر خودتان داشته باشید در جذب مشتری بسیار کمک میکند، فقط حمل رایگان را در معرض دید مشتری قرار دهید و در خلال صحبت ها هم به آن اشاره کنید.

( روی درب مغازه بنویسید که ارسال رایگان دارید، تا مشتریان متوجه این کار شما شوند و جذب مغازه فرش فروشی شما بشن.)

ناگفته نماند بسیاری از افراد که فرش های با سایز متوسط را خریداری میکنند ترجیح میدهند که خودشان فرش را حمل کنند.

تخفیف های استثنایی

پس از گذشت مدتی از راه اندازی فرش فروشی خود، در مناسبت های مختلف مثل یلدا، نوروز و … تخفیف هایی ویژه بگذارید مثلا به مناسبت شب یلدا تمام فرش هایی این فروشگاه از 5 درصد تا 20 درصد تخفیف خورده اند.

با این روش فروش شما بسیار بالا خواهد رفت، در این حالت تخفیف های بالا(مثلا 20 درصد) را برای فرش هایی با طرح قدیمی تر که مدت زیادی ست در مغازه مانده است، قرار دهید.

هدیه فرش فروشی خاطره خوبی به جای میگذارد

برای تمام مشتری هایی که از یک مبلغ به بالاتر مثلا 10 میلیون به بابلا از شما خرید کردن یک هدیه مانند تابلو فرش و یا یک پادری هدیه بدهید، با این کار تجربه خرید خوبی به آنها منتقل میشود و برای خرید دوباره سراغ شما خواهند آمد و یا شما را به دوستان خود معرفی خواهند کرد.

مهارت های شغل فرش فروشی

فرش فروشی در فضای مجازی

برای تبلیغ مغازه خود حتما از فضای مجازی استفاده کنید. مثلا می توانید برای مغازه خود سایتی طراحی کند و در سایت تصویر تمام فرش ها به همراه مشخصات و قیمت آنها را قرار بدین. و امکان خرید غیرحضوری رو برای مشتریان فراهم کنید. در اینصورت مشتریان می توانند بدون نیاز به مراجعه حضوری از شما خرید کنند.

( اگر در طراحی سایت حرفه ای نیستید، می توانید از افراد حرفه ای بخواهید که سایت موردنظرتان را برای شما طراحی کنند.)

حتما و حتما در تلگرام و اینستاگرام صفحه ی خود را راه اندازی نمایید و مدل های مختلف فرش را با قیمت ها و تمام مشخصات آنجا قرار دهید . اخباری مانند تخفیفات و یا رضایت مشتری و یا عکس های ارسالی مشتری را حتما و حتما داخل کانال یا پیج قرار دهید.

همچنین برای تبلیغ بهتر میتوانید کلیپ کوتاهی از محصولاتتان تهیه کنید و انتشار دهید مانند کلیپ زیر که توسط یک فرش فروشی تهیه شده است:

همچنین میتوانید اطلاعات آموزشی مانند نکات مهم قبل از خریدن فرش و یا پاک کردن فرش در اثر لکه های مختلف و … را در صفحه تان منتشر نمایید تا بازدیدکنندگان شما نیز بیشتر شود مانند ویدئو آموزشی زیر:

جنس عمده از کجا بخرم؟

یکی از مهم ترین سوالات برای کسی که قصد راه اندازی مغازه فرش فروشی داره، اینه که از کجا جنس عمده بخرم؟

جنس را ازکجا عمده بخرم؟

ابتدا این نکته رو عرض کنم که برای مغازه فرش فروشی، باید فرش ها رو به صورت عمده خرید کنید. چون در خرید عمده، قیمت فرش برای شما پایین تر می افته و در نهایت سود بیشتری نصیب شما میشه.

شما برای خرید عمده میتونید مستقیما با کارگاه های ریسندگی یا کارخانه ها مثل فرش نگین مشهد وارد قرارداد شین و خرید کنید و یا از نمایندگی های اصلی و معتبر اونها خرید کنید و یا حتی به صورت اینترنتی خرید بزنید.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، لازم نیست که شما حتما به صورت حضوری خرید کنید. سایت های معتبری وجود دارند که شما می توانید سفارشات خود را به صورت غیرحضوری، ارائه بدین تا برای شما ارسال بشه.

برای خرید عمده فرش می توانید از طریق سایت های زیر اقدام کنید:

  1. سرای فرش ایران
  2. خرید اینترنتی و غیر حضوری فرش هانی
  3. کالا فرش کاشان

برای خرید اجناس اصلا عجله نکید و با چند فرش فروش ماهر صحبت کنید و سعی نمایید فرش هایتان را از کارخانه ای خریداری نمایید که ماشین های ریسندگی آن جدید باشد چرا که از لحاظ تمیزی نقشه و طرح بسیار با ماشین های قدیمی فرق می کند.

آموزش های جامع شغلی: راه اندازی مغازه الکتریکی

اسم مناسب مغازه فرش فروشی

انتخاب اسمی مناسب و تک برای مغازه فرش فروشی، خود نوعی تبلیغ محسوب می شود. پس از انتخاب نام مناسب غافل نشوید. نام مناسب در ذهن مشتری ماندگار می شود و قطعا روی میزان فروش شما تاثیر خواهد گذاشت.

برای انتخاب نام فرش فروشی خود میتوانید مقاله کمک برای انتخاب نام مغازه را مطالعه نمایید.

نحوه ی دریافت پروانه کسب 

برای راه اندازی مغازه فرش فروشی، باید پروانه کسب شغل فرش فروشی را از اتحادیه صنف فروشندگان فرش ماشینی و موکت شهر و یا استان خود، دریافت کنید.

مجوز راه اندازی فرش فروشی

برای دریافت پروانه کسب مغازه فرش فروشی، باید به ترتیب زیر عمل کنید:

ابتدا وارد سامانه ایرانیان اصناف می شوید و درخواست خود را ثبت می کنید.

اتحادیه از شما مدارک زیر را می خواهد:

مدارک لازم برای دریافت پروانه کسب شغل فرش فروشی:

  • شناسنامه و کارت ملی
  • سند مغازه یا اجاره نامه
  • عکس
  • آخرین مدرک تحصیلی
  • گواهی معافیت خدمت و یا پایان خدمت سربازی برای آقایان
  • گواهی عدم اعتیاد
  • گواهی عدم سوء پیشینه و…

پس از اینکه مدارک لازم را به اتحادیه ارائه دادین، گروه بازرسین اتحادیه از مغازه شما بازدید می کنند.

رئیس و یا نایب رئیس اتحادیه، پرونده شما را بررسی می کند و درصورت صلاحدید پروانه کسب شما صادر می شود.

( برای دریافت پروانه کسب باید حق عضویت سالانه و ورودیه سال اول اتحادیه را بپردازید که یک مبلغ جزئی می باشد.)

سرمایه برای راه اندازی فرش فروشی

برای تعیین حداقل هزینه راه اندازی فرش فروشی، ابتدا باید درباره موارد زیر تصمیم بگیرید:

هزینه راه اندازی فرش فروشی

قصد خرید یا اجاره مغازه در چه منطقه ای را دارید؟

متراژ مغازه چقدر باشه؟

چه نوع فرش هایی قراره بفروشید؟ ( فرش های ماشینی یا دستی و یا هردو)

آیا قراره فرش هایی با برند های معروف و کیفیت بالا بفروشید؟ و یا اینکه قصد فروش فرش هایی با کیفیت  متوسط و پایین را دارید؟

آیا قراره فقط به فروش فرش بسنده کنید و یا اینکه می خواهید اجناس دیگری مثل گلیم، روفرشی، پتو و… هم بفروشید؟

آیا قراره خودتون به تنهایی مغازه فرش فروشی را بچرخانید و یا کارکن دیگری استخدام خواهید کرد؟

بعد از اینکه این موارد را تعیین کردید، می توانید حداقل سرمایه برای راه اندازی مغازه فرش فروشی را تخمین بزنید.

مثلا برای راه اندازی یک فرش فروشی با متراژ 60 متر در منطقه متوسط شهر با محصولاتی با کیفیت متوسط بدون احتساب هزینه اجاره مغازه حداقل به حدود 400 میلیون تومان سرمایه احتیاج دارید.

که مبلغ حدود 30 میلیون را بایستی برای دکوراسیون، تبلیغات، مجوز، کارتخوان و … کنار بگذارید و با 370 میلیون باقی هم جنس خریداری کنید؛ در این حالت شما صاحب یک فرش فروشی جمع و جور و نقلی خواهید بود.

نکته ای که وجود دارد این است که با راه اندازی فرش فروشی و داشتن این مقدار سرمایه مطمئنا نمیتوانید از تمام مدل ها جنس بیاورید پس باید بین 50 تا 100 مدل پر تقاضا را در ابتدای راه اندازی فرش فروشی خریداری نمایید اما تصاویر طرح ها و نقشه های مختلف را هم در گوشی یا سیستم خود داشته باشید که به مشتری نشان بدهید.

در صورت درخواست مشتری شما سفارش بگیرید و فرش را حداکثر 2 یا 3 روزه به دست مشتری برسانید، چرا که اگر قرار باشه شما طرح های زیاد و تعداد زیادی فرش را برای مغازه خریداری کنید سرمایه اولیه شما بالا 2 میلیارد و حتی بالاتر خواهد شد.

بیشتر بدانیم : راه اندازی عطر فروشی یک شغل پر سود

دکوراسیون مغازه فرش فروشی

طراحی دکوراسیونی شیک و زیبا، تاثیری فوق العاده در جذب مشتری خواهد داشت.

ویترین، اولین قسمت از مغازه است که چشم مشتری به آن می افتد. ویترین مغازه فرش فروشی باید ساده طراحی شود، به طوریکه فضای داخل مغازه از بیرون نمایان شود.

دکوراسیون فرش فروشی

همچنین می توانید با آویزان کردن قالیچه های کوچک و شیک، ویترین مغازه فرش فروشی خود را بچینید.

در طراحی فضای داخلی مغازه فرش فروشی، برای چیدمان فرش ها، بعضی فرش ها را از رگال آویزان کنید و برخی دیگر را روی هم پهن کنید. و این چیدمان محصولات ها باید به گونه ای باشد که مشتریان بتوانند به آسانی به فرش ها دسترسی داشته باشند و بتوانند مدل و طرح و رنگ تمام فرش ها را به راحتی ببینند.

موقع راه اندازی فرش فروشی حتما از رگال های محکم و ایستاده استفاده نمایید چرا که استفاده از رگال های بیشتر موجب میشود که طرح های زیادی را در مغازه خود جای دهید.

فرش ها  طرح ها و رنگ های مختلفی دارند، بنابراین لازم نیست فضای مغازه را خیلی شلوغ کنید. دیوارهایی با رنگ های طوسی و سفید برای مغازه فرش فروشی مناسب است. چون اگر رنگ دیوارها خیلی پررنگ و جیغ باشد، طرح و رنگ فرش ها  خیلی به چشم نمی آید.

سعی کنید از نور مناسب برای نورپردازی به فرش ها و فضای مغازه استفاده کنید. نورپردازی مغازه، باید به گونه ای باشد که مشتریان بتوانند طرح و رنگ تمام ها را به وضوح ببینند.

اگر علاوه بر فرش، اجناس دیگری مثل تابلو فرش و پتو و روفرشی و… می فروشید، بهتره که هر یک از این اجناس را در یک سمت مغازه بچینید. تا مشتری به راحتی بتواند جنسی که به دنبال آن است را پیدا کند.( مثلا پتو ها را در یک سمت بچینید، روفرشی هارا در یک سمت و…)

می توانید برای زیبایی بیشتر مغازه خود، از گل های طبیعی، آب نما و… هم استفاده کند.

روی سر درب مغازه، اسم مغازه خود را روی تابلویی بزرگ و شیک نصب کنید. همین تابلو، به زیبایی مغازه شما می افزاید و تبلیغی برای مغازه شما محسوب می شود.

مشکلات و مزایای شغل فرش فروشی

از ابتدای مقاله راه اندازی فرش فروشی صحبت های زیادی درمورد معایب و مزایای فرش فروشی خدمت شما عرض کردیم که درآخر مهمترین آنها را برای شما در جدول زیر لیست کرده ایم.

معایب و مزایای راه اندازی فرش فروشی

مشکلات فرش فروشی

مزایای فرش فروشی

سرمایه اولیه بسیار بالا

سود خوب

مغازه بزرگ و هزینه دکوراسیون زیاد

اجناس بدون تاریخ انقضا

نیاز به انباربزرگ و نیروی بدنی خوب

ساعت کاری مناسب

خواب سرمایه و بنجول داشتن

پرستیژ مناسب

جمع بندی: راه اندازی فرش فروشی سرمایه اولیه بالایی نیاز داشته اما باتوجه به درآمد خوب این شغل میتوان در صورت امکان این هزینه را تقبل کرد که به درآمد خوب برسیم.

تیم کانش
تیم کانش

ما در کنار شماییم تا بتوانیم با قرار دادن مطالب و آموزش های مفید، گام کوچکی جهت افزایش دانش و کسب مهارت شما بردایم...

4 پاسخ

  1. سلام خسته نباشید مطالب کاربردی بود اما اگر در باره ی انواع فرش یا تشخیص فرش های جنس خوب و بد یا چند شانه بودنشان گفته میشد بهتر و کاربردی تر بود

    1. درود بی کران
      سپاس از ایراد پیشنهاد به جا و درستتون🙏🙏
      حتما در آپدیت بعدی مقاله این موارد مهم نیز به سرفصل ها افزوده می شود.
      موفق و کامروا باشید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *