کانش مرجع مناسب
کسب مهارت و دانش

راه اندازی پرده فروشی | رازهای میلیونی شغل پرده سرا

شغل پرده فروشی
شغل پرده فروشی یکی از کسب و کارهایی ست که اگر در نزدیکان و آشنایان شما صاحب این کار وجود داشته باشد حتما متوجه خواهید شد که یکی از کارهای پر سود است. شاید هم به این فکر افتاده باشید که برای خودتان یک پرده سرا راه بیندازید و از این طریق کسب درآمد کنید و مطمئنا سوالات بسیار زیادی در ذهنتان می باشد مانند میزان سود، سرمایه لازم، مزایا و معایب شغل پرده فروشی و سوالات زیاد دیگر که قرار است به صورت کامل شما را برای ورود به شغل پرده فروشی راهنمایی کنیم.
شغل پرده فروشی
فهرست مقاله :

راه اندازی پرده فروشی یا پرده سرا

پرده یکی از ضروریات هر منزل و مکانی که دارای پنجره است می باشد و خانم های خانه هم برای خرید پرده بسیار حساس بوده چرا که بخش زیادی از زیبایی هر خانه ای وابسته به زیبایی پرده آن است.

راه اندازی پرده فروشی

راه اندازی پرده فروشی یکی از شغل هایی بوده که همیشه مشتری دارد، چرا که با احداث هر منزل مطمئنا بیش از ده متر برای پنجره های آن مکان پرده لازم است و یا با جابجایی مستاجران مطمئنا مجبور به خرید مقداری پرده خواهند بود و حتی بسیاری از افرادی پس از استفاده حدود 5 سال از یک پرده تصمیم به تعویض آن میگیرند.

پس بازار پرده به نسبت خوب است مهم نحوه کار ما و جذب مشتری در ابتدای راه اندازی پرده فروشی می باشد و کلی نکات دیگه که همه تجاربم را این رابطه در اختیارتان خواهم گذاشت.

سود پرده فروشی چقدر است؟

مهمترین قسمت داستان را همین اول خدمتتان عرض میکنم تا خیال هر دوی ما راحت شود. اولین موضوعی که برای ما در هنگام راه اندازی پرده فروشی مهم است میزان سود است که خوشبختانه در این شغل بالاست.

سود شغل پرده فروشی از 4 قسمت تشکیل شده است.

  1. سود حاصل از پارجه
  2. سود حاصل از دوخت
  3. سود تجهیزات نصب پرده
  4. سود نصاب پرده

میزان سود پرده فروشی

ما از 4 مورد بالا میتوانیم سود به دست بیاوریم؛ مثلا من پارچه یک طاقه پارچه طرح الگانت از قرار متری 45 هزار تومان خریده ام که وقتی مشتری به من مراجعه میکند این پارچه در پایین ترین حالت ممکن متری 70 هزار تومن به فروش میرود.

چیزی حدود 70 درصد سود همین ابتدای کار نصیب ما میشود. اگر زرنگ باشیم و خودمان خیاطی کنیم (بسیاری از پرده فروشان دوخت پرده را خودشان یا خانواده خود انجام میدهند.)

سود شماره 2 هم گیر خودمان می آید و چیزی حدود 10 هزار تومن به ازای هر متر پارچه برای سود خواهد داشت.

مورد بعدی سود وسایل نصب مانند چوب پرده، سرب، قرقره، اتواتیک و … است که اگر بتوانیم کلی تهیه کنیم سود سوم هم نصیب ما خواهد شد.

و در آخر هم اجرت نصب پرده ( امروزه بین 20 تا 30 هزار تومان به ازای نصب هر متر پرده می باشد.) میتواند نصیب ما شود مثلا آخر هفته ها در روز جمعه خودمان برای نصب برویم اما بسیاری از پرده فروشان پس از مدتی خودشان سر نصب نمی روند و ترجیح میدهند نصاب را سر کار بفرستند.

حالا بیاید با عدد و رقم سود حاصل از فروش 10 متر پرده(پنجره 3 متری حدود 10 متر پارچه میبرد) را محاسبه کنیم.

برای فروش 10 متر پرده حدود 350 هزار تومان سود پرده + 50 هزار تومان سود زیر پرده یا آستری + 50 هزار تومان سود وسایل + 100 هزار تومان پول نصب + 50 هزار اجرت دوخت، که روی هم 500 هزار تومان سود فقط برای یک پنجره 3 متری میشود آن هم در کمترین حالت.

حال با مراجعه هر مشتری ممکن است متراژ پنجره ها به 15 متر هم برسد که سود آن هم 5 برابر میشود حدود 2.5 تا 3 میلیون.

پس در سود شغل پرده فروشی شک نکنید بلکه کار ما باید جذب مشتری باشد که توسط آن درآمدمان در ماه به رقم های خیلی عالی برسد.

بیشتر بدانیم !!! آموزش جامع تاسیس ابزار فروشی

بهترین مکان برای راه اندازی شغل پرده فروشی

مکان مناسب برای هر کسب و کاری یکی از اولویت های مهم شناخته میشود که همیشه در مورد آن بسیار صحبت کرده ایم، انتخاب مکان برای راه اندازی پرده فروشی (پرده سرا) هم از این قاده مستثنی نیست.

انتخاب مغازه مناسب برای راه اندازی پرده سرا

برای اجاره مغازه 2 راه پیش رو دارید.

  1. اجاره مغازه در پاساژها و مراکز پرده فروشی شهر
  2. راه اندازی پرده فروشی در یک محله

راه اندازی پرده فروشی در پاساژ  و مرکز پرده فروشان این خاصیت را دارد که مشتریان شما بسیار بسیار بیشتر می شود شاید تا 50 برابر هم بیشتر.

اما باید این را در نظر بگیریم که هزینه اجاره این مغازه ها بالاست و رقابت هم بین پرده فروشان زیاد است که مجبور هستید به ناچار از سود خود مقداری کم کنید.

اما اگر به فکر راه اندازی پرده فروشی در یک محله هستید این را بدانید که درسته که پول رهن و اجاره شما پایین میاید اما تعداد مشتری های شما هم بسیار کمتر است.

اما کدام گزینه را انتخاب کنیم؟

اگر در ابتدای راه هستید می توانید در یک محل مناسب یک مغازه را به مدت یکسال اجاره نمایید تا با خم و چم کار آشنا شوید و سال آینده جای خود را عوض کنید تا بهتر بتوانید خدمت رسانی کنید.

اما اگر به کار خود مطمئن هستید و میزان سرمایه قابل قبولی دارید حتما در پاساژ یا بازار اصلی کار خود را شروع کنید.

در یافت پروانه کسب پرده سرا

برای دریافت مجوز راه اندازی پرده فروشی بایستی به اتحادیه صنف پارچه فروشان مراجعه کنید و درخواست دریافت پروانه کسب بدین و یه سری فرم داره که باید پر کنید.

چند تا مدارک هویتی مثل کپی کارت ملی و عکس و اجاره نامه و … میبرید و درخواست شما بررسی میشه و اگه مشکلی نباشه با پرداخت یه هزینه جزیی حدود 1 میلیون تومان میتوانید مجوز را دریافت کنید.

برای اطلاعات بیشتر از جزئیات مدارک و شرایط به اتحادیه صنف پارچه فروشان استان خود مراجعه کنید .

در تصویر زیر مراحل صدور پروانه در اتحادیه صنف پارچه فروشان تهران ذکر شده است.

شرایط دریافت مجوز شغل پرده فروشی

سرمایه لازم برای راه اندازی پرده فروشی

میزان هزینه و سرمایه لازم برای راه اندازی پرده فروشی تا حد زیادی به شما وابسته است و ممکن است یک نفر با 20 طاقه پارچه وارد شغل پرده فروشی بشه اما یکی با 100 طاقه پرده.

همچنین ممکن است یک نفر با 200 میلیون یک مغازه خوب با پاخور عالی اجاره کند اما یکی فقط 50 میلیون صرف رهن مغازه پرده سرا بکند.

اما اگر هزینه مکان را در نظر نگیریم (چون بسیار متفاوت است) در کمترین حالت با حدود 200 میلیون وارد این حرفه شد.

30 میلیون را برای خرید قفسه و دکور و کارتخوان و هزینه مجوز کنار بگذارید و با 170 میلیون باقی هم جنس مناسب برای مغازه خریداری کنید.

در این حالت شما میتواید یک پرده فروشی یا پرده سرای نقلی تاسیس کنید.

در اول راه برای خرید قفسه و دکور هزینه هنگفت نکنید با کمی چرخ زدن در دیوار میتوانید قفسه و ویترین و میز و  صندلی مناسبی را با قیمت خوب پیدا کنید.

پیشنهاد ویژه: 0 تا 100 راه اندازی بستنی فروشی

ترفندهای میلیونی پرده فروشی

پرده فروشی مانند هر کسب و کار دیگه یه سری ریزه کاری ها داره که برای موفق شدن لازمه که بدونی تا بتونی نتایج بهتری بگیری چند تا از مهمترین ها رو برات پایین لیست کردم، بادقت مطالعه کن که کلی نکته توشه!!

ترفند های راه اندازی پرده فروشی

خرید پرده از عمده فروشان

شما باید با سرمایه خود اجناس پر فروش و جدید را خریداری کنید اگر هم نمیدانید کدام یک از پرده ها پر فروش هستند به مغازه داران شهر خود سر بزنید و مدل ها را ببینید و سوال بپرسید

و یا هنگام خرید از مراکز عمده فروشان پارچه پرده بخواهید که شما را راهنمایی کنند مثلا در بازار مولوی تهران کلی پارچه فروش هست اصلا عجله نکنید و یک روز کامل را برای دیدن و خرید پرده وقت بگذارید و جدید ترین و پرفروش ترین جنس ها را با بهترین قیمت خریداری کنید.

خرید تجهیزات نصب پرده

حتما مقداری تجهیزات مورد نیاز برای نصب پرده خریداری کنید این تجهیزات اگر کلی خریداری شود هزینه آن کم میشود و سود شما بیشتر میشود

برای نصب پرده تجهیزات زیر ضروری است

  • پایه تک، دوبل، سوبل
  • پایه سقفی
  • قرقره و نخ اتوماتیک
  • وزنه
  • گیره و هوکس
  • سرب
  • روهم آور و …

موارد بالا مهمترین وسایل نصب پرده می باشند هر چند لیست بالا میتواند بسیار بیشتر باشد اما برای خرید وسایلی مانند چوب پرده سعی کنید با گرفتن هر پروژه چوب پرده خریداری شود چرا که اندازه آنها 6 متری می باشد و جابجایی آن مقداری دشوار است.

انواع پرده که باید سفارش بگیرید

در ابتدای راه اندازی پرده فروشی برای سفارش هر نوع پرده به شما سر میزنند شما باید طوری کار کنید که مشتری ها خود را از دست ندهید و بتوانید سفارش بگیرید.

شناخت انواع دکور و کتیبه پرده

انواع پرده مرسوم در بازار ایران:

  • پرده حریر( در انواع شکل ها و طرح های مختلف که کد بندی شده اند.)
  • زیر پرده یا آستری
  • دکور
  • پانچ
  • زیرا
  • کرکره
  • پلیسه و…

مطمئنا شما برای سفارشات پرده و زیر پرده آمادگی دارید اما سفارشات پرده هایی مانند زیرا را باید به روش زیر بگیرید.

ابتدا با کارگاه های تولید پرده زیرا و کرکره صحبت کنید و از آنها آلبوم طرح هایشان را بگیرید و زمانی که مشتری برای درخواست این نوع پرده ها مراجعه کرده آلبوم را به آنها نشان داده و سفارش میگیرید و شما به عنوان یک واسطه سود خودتان را خواهید برد.

همکاری با کارگاه های کتیبه سازی

بسیار از افراد در هنگام سفارش پرده کتیبه هم سفارش میدهند، پس شما بایستی با یکی دو تا از کارگاه های کتیبه ساز شهرتان هم صحبت کنید و از آنها طرح بگیرید و در صورت درخواست مشتری به آنها عرضه کنید.

سفارش مشتری را به کتیبه ساز میدهید و درصد سود خودتان را برمیدارید(نصب کتیبه با شما می باشد.)

عکاسی از پرده را فراموش نکنید

حتما پس از نصب پرده در خانه مشتری از مدل آن، از چند نما عکس بگیرید چرا که همین عکس ها برای انتخاب پرده به مشتری های بعدیتان بسیار کمک میکند.

بسیاری از پرده فروشان را دیده ام که با مراجعه مشتری 10 طاقه پرده را برای مشتری باز میکنند تا آیا می پسندد یا نه

در حالی که پرده خودش را روی کار نشان میدهد و پارچه که زیبا بنظر نمیرسد پس از دوخت و نصب بسیار چشم نواز میشود.

پس حتما از کارهای نصب شده عکس بگیرید و به مشتری نشان دهید، در این صورت مشتری خیلی راحت تر انتخاب خواهد کرد.

میتوانید مانند پرده فروشی زیر خلاق باشید و با تصاویر کلیپ درست کنید و موقع مراجعه مشتری کلیپ را برایش پخش کنید.

سعی کنید دسته بندی مناسبی داشته باشید مثلا پرده های خواب، پرده زبرا، حریر، دکور و … را جدا جدا ذخیره کنید. 

نصاب حرفه ای استخدام نمایید

مطمئنا پس از مدتی از راه اندازی پرده فروشی شما نمیتوانید کارهای نصب را خودتان انجام دهید و احتیاج به نصاب پرده خواهید داشت .

عرف در بین پرده فروشان این است که به نصاب به صورت متری پول میدهند، باید رقمی را در نظر بگیرید و صحبت نمایید.

اما 2 نکته را بسیار جدی بگیرید:

  1. نصاب پرده کار بلد باشد چرا که اگر زیباترین پرده به خوبی نصب نشود زیبا به نظر نمیرسد و مجبور خواهید بود خودتان مجددا برای نصب مراجعه کنید
  2. انسان مطمئنی باشد چرا که قرار است از طرف شما به خانه مشتری برود و در صورت بروز هر گونه مشکلی به پای پرده فروشی شما نوشته میشود و باید پاسخگو باشید.

آموزش بیشتر: راه اندازی سبزی مارکت | شغلی پرسود

ویترین زیبا فروش شما را افزایش میدهد

اولین کار پس از راه اندازی پرده فروشی چیدن ویترین زیباست. حداقل چهار مورد از پرده های شیک خودتان را بایستی در اندازه حدودا 2 متری بدوزید و در ویترین مغازه بیاویزید که جلوی چشمان مشتری باشد.

با آمدن مشتری ابتدا جنس های داخل ویترین را معرفی کنید و اگر پسند نکرد به سراغ عکس ها و سایر پرده ها بروید.

حتما یکی دو مورد هم دکور دوخته شد بایستی روی پرده ها نصب شود چرا که برخی ها با خرید پرده دکور هم سفارش میدهند.

بد قولی را کنار بگذارید

یکی از مشکلات رایج بین پرده فروشان بدقولی ست و قول تحویل یک هفته ای میدهند در حالی که اصلا آن جنس پرده را ندارند و پس از 2 ماه تحویل مشتری میدهند.

بدقولی عامل کم شدن مشتری در پرده سرا

شما سعی کنید که همیشه واعیت را به مشتری بگویید چرا که این نکته را بپذیرید که مشتری مشتری میاره

پرده شما در خانه مشتری تبدیل میشود به محل تبلیغ کسب و کار شما

اگر کارتان خوب باشد و مشتری هم از پرده سرای شما در بین آشنایان تعریف کند مطمئن باشید که پس از مدتی مشتری ها شما نجومی بالا خواهد رفت.

بنده پرده فروشی را میشناسم که در نزدیک عید که سرش شلوغ بود سفارش میگرفت و پس از عید سفارش را تحویل میداد و یا اینکه یک کد دیگه براش میدوخت و مشتری هم که نزدیک عید بود مجبور بود قبول کنه.

این کارها در دراز مدت به شما ضربه خواهد زد.

معایب و مزایای شغل پرده فروشی

مطمئنا تا الان بسیار از معایب یا خوبی های راه اندازی پرده فروشی را پراکنده خدمت شما عرض کرده ام اما به ضورت خلاصه چند مورد از مهمترین مزایا و عایب شغل پرده فروشی را با شما باز گو میکنم.

مزایای پرده فروشی

معایب پرده فروشی

حاشیه سود مناسب

زنگ خور بالا(حوصله میخواهد)

مشتری خوب

هزینه راه اندازی بالا

نداشتن تاریخ انقضا

از مد افتادن مدل ها پرده

ساعت کاری مناسب

در صورت دوخت اشتباه ضرر به پای شماست

جمع بندی: اگر بخواهم تمام جزئیات راه اندازی پرده فروشی یا پرده سرا را خدمتتان بگویم مطمئنا جای بحث بسیاری دارد اما بسیار طولانی خواهد شد در صورت داشتن سوال یا پیشنهاد در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید خوشحال میشوم بتوانم کمکتان کنم…

تیم کانش
تیم کانش

ما در کنار شماییم تا بتوانیم با قرار دادن مطالب و آموزش های مفید، گام کوچکی جهت افزایش دانش و کسب مهارت شما بردایم...

18 پاسخ

    1. درود به شما محمد جان
      نظر لطف شماست، و پیام های شما انرژی بخش برای ماست💙💙
      امیدوارم در کسب و کارتان موفق باشید…

  1. یعنی متنو که خوندم فهمبدم پرده دوزی..من مغازه داشتم تازگیا جمع کردم ولی واقعا بتظر من الان بازده خوبی نداره وهرکس هم میخاد کاری راحت داشته باشه بیاد توکار پرده درکل مطالبت عالی ودرسته

  2. سلام ممنون از توضیحات شما
    بنده هم با کمک دوستم که این کاره است میخام استارت کار پرده فروشی را بزنم ولی کمی استرس داشتم ولی متن شما را که خوندم خیالم راحت شد که حتما موفق میشم چون تو زمینه فروش زیادی تجربه دارم البته در صنف هود و سینک .

    1. صد درود
      خواهش میکم آقای جمالیان
      خداروشکر که مطالب برایتان مفید بوده است،
      بله مطمئنا تجربه شما در فروش باعث موفقیت بیشتر شما در شغل پرده فروشی خواهد شد
      ما هم برای شما آروزی موفقیت داریم.

  3. سلام اول اینکه ممنون از مطالب خوبتون
    و اینکه من ی سوال دارم
    همسر من مغازه نرده استیل دارن و مغازه برای خودمونه محله‌ای که مغازه داخلش قرار داره راستای نجاری و الومینیومی هست اما ی خوبی ک داره اینه ک میتونم بگم تنها مسیر که مرکز شهر رو به چندین محله از شهرمون متصل میکنه بنظرتون در کنار نرده استیل میتونیم این کار رو انجام بدیم یا کار دیگه ای پیشنهاد میکنید
    ممنون میشم اگه کمکم کنید 🌸🙏

    1. درود بر شما
      خواهش میکنم خداروشکر که مطالب برای شما مفید بوده
      به نظر بنده مشکلی ندارد به دو دلیل
      1-ملکیت مغازه برای شماست
      2-طبق گفته خودتون مغازه در مسیر اصلی مرکز شهر است و این یک امتیاز مثبت است.
      اما در صورت راه اندازی پرده فروشی در مکان مد نظر حتما روی تبلیغات و جلوه مغازه کار کنید که سریعتر شناخته شوید.
      اگر تجربه اولتان است باعث میشود که کم کم راه بیفتید و خم و چم کار را بشناسید.
      راه دیگر هم اجاره دادن مغازه خود و اجاره کردن یک مغازه در راستای پرده فروشان شهرتان است که در این صورت مطمئنا فروش شما بیشتر خواهد شد.
      با توجه به شرایط بایستی سبک و سنگین کنید و یکی را انتخاب نمایید.
      موفق و سربلند باشید…

  4. سلام من ۲۸ سالمه واسه شروع این کار با این کار دیر نشده چه مدت زمانی طول میکشه حرفه ای بشم 🙏

    1. درود بر شما
      هیچ وقت دیر نیست( شما هم سنی ندارید!!) اگر زرنگ باشید و پشتکار داشته باشید در مدت 6 ماه میتونید تمام خم و چم شغل پرده فروشی را یاد بگیرید.
      موفق باشید..

  5. سلام خسته نباشید متناتون خیلی عالیه
    فقط اگه میشه راه حل بیشتر برای مشتری جمع کردن بزارید که چیکار کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *